..............

...

..............

white thin line

..............

Δελτίο Τύπου

Press Release


Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Το αγαπητό και καθιερωμένο πια “Paradise Jazz Festival” ξεκινάει για έβδομη χρονιά στο Paradise Place στο Πωμό κοντά στη Πόλη Χρυσοχούς, αρχίζοντας την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 το βραδυ, και θα συνεχίζει εως τη Κυριακή αργά τη νύχτα (μέχρι 24.00). Το φετεινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει όλες τις επιλογές που αναζητεί ο κάθε σύγχρονος λάτρης της τζαζ. Διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί από την Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Αρμενία, Αγγλία και Ολλανδία θα εμφανιστούν στην νέα μουσική σκηνή που έχει στηθεί ειδικά για την περίπτωση και έχει για μοναδική θέα τους λόφους του Πωμού και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέμματα του Σεπτεμβρίου.

Το 7th PJFestival  θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8/9 με ένα καθαρά Κυπριακό μουσικό σχήμα που δημιούργησε φέτος ο εξαίρετος μουσικός Ειρηνέος Κουλλουράς,  ο καλύτερος ίσως Κύπριος μπασίστας, και ονομάζεται North & South Band. Μαζί του ο Ρόδος Παναγιώτου σε παραδοσιακά κρουστά και τύμπανα, και οι Τουρκοκύπριοι Ahmet Elmes στο παραδοσιακό πιθκιάβλι, κλαρίνο και σαξόφωνο-σοπράνο, ο Tolka στο πιάνο και σινθεσάιζερ (synthesizer) και ο Kadir Evre στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και τραγούδι. Οι έντεχνες αυτοσχεδιαστικές διαθέσεις των πέντε μουσικών συμβιώνουν με την παραδοσιακή Κυπριακή μουσική, σε μια μοναδική προσέγγιση, αληθινή και θετική, ενσωματόνοντας την πολιτιστική τους καταγωγή στην μουσική δομή της μπάντας, χωρίς πολιτική χρειά αλλά με το πάθος τους για την μουσική.  

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεταλόφωνο του Χρήστου Ραφαλίδη που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, σε μια ταξιδιάρικη μουσική παράσταση μαζί με την σούπερ ‘cool’ μπάντα του. Στα φωνητικά θα συνοδεύει η Εύη Σαματά, στο σαξόφωνο ο Τάκης Πατερέλης, στα τύμπανα ο Αλέξανδρος Kτιστάκης και στο κόντρα-μπάσο ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Το Σάββατο 9/9 θα έχουμε την επαναμφάνιση των δυναμικών ‘Juba’με τις ‘Rhythm `n Blues’ διαθέσεις. Η ανανεωμένη μπάντα αποτελείται από τους Philip Pearson σε κιθάρα και τραγούδι, τον Μάριο Τακούσιη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Κούλα στα ντράμς και τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο μπάσο. 

Θα ακολουθήσει η δεύτερη συμμετοχή της Ολλανδίας στην ιστορία του “Paradise Jazz Festival”, η μπάντα των Blink Too’, που θα παίξουν για μας μετά την εμφάνιση τους στο Jerusalem Jazz Festival αυτό το καλοκαίρι. Στο συγκρότημα του σαξοφωνίστα-κλαρινίστα Mete Erker, που αναμιγνύει μουσική υψηλής έντασης με ηλεκτρονική, τζαζ και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, παίζουν οι Wiboud Burkens στο πιάνο-synthesizer (samples hammond organ fender Rhodes), o Mark Haanstra σε μπάσο (bass guitar effects) και ο Hans Van Oosterhout  σε ντραμς.

Την Κυριακή 10/9 ο Βασίλης Ρακόπουλος, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  στο φεστιβάλ του 2003, θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζι με τον επίσης εκπληκτικό Haig Yazdjian που φιλοξενήσαμε πέρσι, σε μια κοινή εμφάνιση με Μεσογειακές και Αρμενικές επιρροές. Μαζί με τον κιθαρίστα Β.Ρακόπουλο και ουτίστα  Haig Yazdjian θα παίξουν ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι, ο Αλεχανδρος Κτιστακης στα ντραμσ, ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στα πλήκτρα και Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο.

Θα ολοκληρώσουμε τη παρουσίαση των μουσικών σχημάτων με τον παγκοσμίως γνωστό Ισραηλίτη σαξοφωνίστα και συγγραφέα Gilad Atzmon. Η μουσική, συγγραφή και η ζωή του είναι αφιερωμένη στην ειρήνη που όλοι χρειαζώμαστε. Μαζί με τον Gilad Atzmon(saxophones), θα ειναι και οι The Orient House Ensemble με τους Frank Harrison στο πιάνο (electric piano and electronics), ο Yaron Stavi στο μπάσο (double bass) και ο Stephen Keogh στα ντραμς.

Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής τριήμερης μουσικής συνάντησης αποτελεί το φινάλε του φεστιβάλ με το ‘πάρτυ των μουσικών’, το Jamming Session όπου η ουσία της jazz, ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός σπουδαίων μουσικών, θα μπει στην πράξη μπροστά στο κοινό.

Η τιμή των εισητηρίων είναι ₤12 για ένα βράδυ, ₤20 για δύο βράδια και ₤28 για τα τρία μουσικά βράδια του Paradise Jazz Festival. Στόχος μας είναι το φεστιβάλ να προσελκύσει και νεώτερες ηλικίες γι’ αυτό εφέτος η  η τιμή εισητηρίου για παιδιά κάτω των 15 ετών είναι η μισή του κανονικού (₤6), ενώ για παιδιά κάτω των 8 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιπλέον θα πωλούνται ποτά και σνακς σε περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης (self-service), και σχεδιάζουμε να έχουμε οδική μεταφορά με λεωφορεία για όσους δεν θέλουν να οδηγήσουν, από τη περιοχή της Πάφου και της Πόλης Χρυσοχούς.
Ευχαριστουμε πολυ!
JJJaaaaaaaaaazzz!!!

"Είμαστε μια μεγάλη παρέα που σέβεται το περιβάλλον και αγαπάει την καλή μουσική που συναντιέται μια φορά τον χρόνο σε ένα χώρο γεμάτο έμπνευση, ηλιοβασιλέματα, φεγγάρια, θάλασσες, με την καλύτερη διάθεση να μοιραστούμε ποιοτικά όμορφες στιγμές . Όλα με την απλότητα που λείπει από την ζωή μας.... Κοπιάστε…"

..............

white thin line

..............

7th Paradise Jazz Festival

Δελτίο Τύπου

Press Release

..............

white thin line

..............

art work for north n south`s page

art work for rafalides`s page

Friday 8/9/06 Friday 8/9/06 Saturday 9/9/06

..............

Saturday 9/9/06 Sunday 10/9/06 Sunday 10/9/06

..............

Follow us

SoundCloud Logo

YouTube Logo

Facebook logo

Follow us

..............

white thin line

..............

this is a link to 21 PjFestival
this is a link to 20th PjFestival
this is a link to 19th PjFestival
21st PjF 20th PjF 19th PjF

..............

poster of 18th paradise jazz festival
this is a link to 17th PjFestival
poster of 16th paradise jazz festival
poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 14th PjFestival
this is a link to 13th PjFestival
18th PjF 17th PjF 16th PjF 15th PjF 14th PjF 13th PjF

..............

poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 11th PjFestival
this is a link to 10th PjFestival
this is a link to 9th PjFestival
this is a link to 8th PjFestival
this is a link to 7th PjFestival
12th PjF 11th PjF 10th PjF 9th PjF 8th PjF 7th PjF

..............

this is a link to 6th PjFestival
this is a link to 5th PjFestival
poster of 4th paradise jazz festival
this is a link to 3rd PjFestival
this is a link to 2nd PjFestival
this is a link to 1rst PjFestival
6th PjF 5th PjF 4th PjF 3th PjF 2nd PjF 1st PjF

..............

white thin line

..............

cyjazz logo

By The CyJazz Musicians `n The Orange Train

orangetrain logo