..............

...

..............

white thin line

..............

Δελτίο Τύπου

Press Release


Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Όσο και να θέλει κάποιος να κρατήσει μια φόρμα στα πράγματα, όλα θα αλλάζουν, θα προχωρούν από μόνα τους, θα ανά-συντάσσονται, θα επιστρέφουν με κάποιο τρόπο στην αρχική τους μορφή και μετά θα περνούν μια απροσδόκητη jazz τροπή , έτσι για να προχωρεί και ο νους μαζί, να μην κοιμάται και σκουριάζει … Έτσι και το Φεστιβάλ μας επιστρέφει κάπου εκεί που ξεκίνησε, σε μια απλή φόρμα, χωρίς υπερπαραγωγές και μεγάλα flassy ονόματα, μεταξύ φίλων και γνωστών, εκεί στο μικρό stage, δίπλα από το μπαρ, με ένα unplugged ήχο, γυρεύοντας την ψυχή που χρειάζεται για να το καθοδηγήσει ξανά στα καινούργια ανοίγματα των καιρών.  Για το λογο αυτο λοιπόν αποφασίσαμε να μεταφέρουμε χρονικά το φεστιβάλ για τις 25, 26 και 27 Ιουλίου, όπου δίνεται η δυνατότητα για τους φοιτητές, τους νέους, τους εργαζομένους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού να το παρακολουθήσουν. 
Επίσης άλλη μια ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι μουσικά είναι αφιερωμένη στους Κύπριους μουσικούς και τις συνεργασίες τους . Είναι μια πρόσκληση προς αυτούς αναγνωρίζοντας την απόσταση που έχουν καλύψει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ήρθε η στιγμή για αυτούς για τα καινούργια ανοίγματα των καιρών. Φυσικά και θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα μερικά ακόμα αξιόλογα ονόματα ντόπιων καλλιτεχνών, έτσι ώστε να έχουμε ένα ας πούμε Πανκύπριο Φεστιβάλ Τζαζ, αλλά ίσως να είναι αυτό ένα επόμενο βήμα.

Έτσι θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή 25 του Ιούλη και ώρα 8 το βραδάκι με Latin Jazz  και τους γνωστούς στο κοινό του Paradise Jazz Trio Smiles μαζί με την ταλαντούχα τραγουδίστρια Magda Mendes απο την Πορτογαλία που πραγματικά έκλεψε τις καρδιές μας πέρυσι με την εμφάνιση της. Θα μας ταξιδέψουν σε ρυθμούς  Fado, Latin, Brazil, Salsa. Ένα δυνατό ξεκίνημα που αρμόζει σε μια εκδήλωση που περιμένουμε καιρό. Ο Στέλιος Παπαζογλου στη κιθάρα, Αντρέας Ροδοσθενους στο ηλεκτρικό μπάσο και Ρόδος Παναγιωτου στα ντραμς και κρουστά. Ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα που έχουν περάσει από το Paradise Place

Για το Σάββατο  26 Ιουλίου ώρα 8 και πάλι, συνεχίζουμε με Classic Jazz όπου συμμετέχει μια συλλογή αξιόλογων μουσικών που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη τζαζ μουσική σκηνή της Κύπρου και εμείς εδώ στο Πωμο του ευχαριστούμε αρχικά για τη συμμετοχή και υποστήριξη τους στη διοργάνωση μας αλλά για τη γενικότερα συμβολή τους στη πολιτιστική ζωή του νησιού μας. Πρόκειται για τους Irinaeos Trio με τον Ειρηναίο Κουλλουρα στο μπάσο, Γιώργο Κουλα στα ντραμς και Γιώργο Κρασιδη στο σαξόφωνο – κλαρίνο. Μαζί τους η αισθησιακή φωνή της Elizabeth Simonian και η ακουστική κιθάρα του Ofer Ganor που εντυπωσίασε το κοινό με την εμφάνιση του στο Φεστιβάλ πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το θαυμάσιο κουϊντέτο είναι μια εγγυηση για ένα αξέχαστο Paradise Jazz Festival και σίγουρα δεν πρέπει να το χάσετε.

Η Κυριακή 27 Ιουλίου είναι αφιερωμένη σε πιο πειραματικές φόρμες και θα ξεκινήσει στις 7 η ώρα με τους TAT-TNABAR που είναι μια πανίσχυρη ομάδα κρουστών που θα αποτελείται από πέντε ταλέντα, επαγγελματίες στον χώρο των κρουστών – χορού – θεάτρου και μουσικής. Η ομάδα κρουστών δημιουργήθηκε από τον Λευτέρη Μοσχοβία στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2000, και στόχος του είναι να ξεφύγει από τα συνηθισμένα μουσικά μονοπάτια χρησιμοποιώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από συνηθισμένα μουσικά όργανα, με πηγή έμπνευσης την αφρικάνικη μουσική ιστορία.  Γράφουν μουσική για θέατρο, για ταινίες, ντοκιμαντέρ, όπου και εκτελούν οι ίδιοι πάντα, με όργανα τα οποία και κατασκευάζουν.  Η μουσική τους  έχει βραβευτεί στα βραβεία θεάτρου του θΟΚ ως η καλύτερη μουσική για τα έτη 2005/2006 – 2006/2007. Οι ΤΑΤ-ΤΝΑΒΑR είναι πολύ γνωστοί στην Κύπρο και στο εξωτερικό ως freestyle percussionists.

Το τριήμερο θα κλείσει με το “Andreas Georgiou Ethnic Jazz Trio” ένα μουσικό ταξίδι σύγχρονης Ευρωπαϊκής Τζαζ, με έντονα εθνικ στοιχειά και εμπρεσιονιστική αυτοσχεδιαστική διάθεση. Οι τρεις δεξιοτέχνες του είδους – ο Αντρέας Γεωργίου στις κιθάρες, ο Γαβριήλ Καραπατακης στο μπάσο και ο Ρόδος Παναγιωτου στα τύμπανα – θα εκθέσουν και θα αναπτύξουν συνθέσεις του Αντρέα Γεωργίου, ενός από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τζαζ με διεθνή μουσική καριέρα, εννέα προσωπικά CD και συνεργασίες με μερικους από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Τζαζ παγκοσμίως ... Eberhard Weber, Airto Moreira, Rainer Bruninghaus, Reto Weber, Paul Mccandless, Mark Walker, Ramesh Shotham … 

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί καντίνα με σνακς.
Ευχαριστουμε πολυ!
JJJaaaaaaaaaazzz!!!

"Είμαστε μια μεγάλη παρέα που σέβεται το περιβάλλον και αγαπάει την καλή μουσική που συναντιέται μια φορά τον χρόνο σε ένα χώρο γεμάτο έμπνευση, ηλιοβασιλέματα, φεγγάρια, θάλασσες, με την καλύτερη διάθεση να μοιραστούμε ποιοτικά όμορφες στιγμές . Όλα με την απλότητα που λείπει από την ζωή μας.... Κοπιάστε…"

..............

white thin line

..............

9th Paradise Jazz Festival

Δελτίο Τύπου

Press Release

..............

this is a link to iriniaeos trio`s page

this is a link to trio smmiles`s page

this is a link to iriniaeos trio`s page

Saturday 26/7/07 Friday 25/7/07 Saturday 26/7/07

..............

this is a link to tat tnabar `s page

this is a link to georgiou `s page

this is a link to tat tnabar `s page

Sunday 27/7/07

..............

Follow us

SoundCloud Logo

YouTube Logo

Facebook logo

Follow us

..............

white thin line

..............

this is a link to 21 PjFestival
this is a link to 20th PjFestival
this is a link to 19th PjFestival
21st PjF 20th PjF 19th PjF

..............

poster of 18th paradise jazz festival
this is a link to 17th PjFestival
poster of 16th paradise jazz festival
poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 14th PjFestival
this is a link to 13th PjFestival
18th PjF 17th PjF 16th PjF 15th PjF 14th PjF 13th PjF

..............

poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 11th PjFestival
this is a link to 10th PjFestival
this is a link to 9th PjFestival
this is a link to 8th PjFestival
this is a link to 7th PjFestival
12th PjF 11th PjF 10th PjF 9th PjF 8th PjF 7th PjF

..............

this is a link to 6th PjFestival
this is a link to 5th PjFestival
poster of 4th paradise jazz festival
this is a link to 3rd PjFestival
this is a link to 2nd PjFestival
this is a link to 1rst PjFestival
6th PjF 5th PjF 4th PjF 3th PjF 2nd PjF 1st PjF

..............

white thin line

..............

cyjazz logo

By The CyJazz Musicians `n The Orange Train

orangetrain logo