..............

...

..............

white thin line

..............

Δελτίο Τύπου


Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Ακλουθώντας την επιτυχημένη προσπάθεια της περσινής χρονιάς να δημιουργήσουμε μια διεθνή συναλλαγή κουλτούρας μέσω διαφόρων μουσικών απόψεων γύρω από την τζαζ, φιλοξενούμε φέτος συγκροτήματα από ακόμα δυο χώρες, εκτός αυτών που ήδη έχουν αγκαλιάσει το φεστιβάλ μας στις προηγούμενες διοργανώσεις και θα μας ξανατιμήσουν με την παρουσία τους.

Έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο όνομα από την γειτονική Ελλάδα, τον κιθαρίστα Βασίλη Ρακόπουλο με την πενταμελή μπάντα του, στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί και τους New York Jazz Masters, ένα αμερικανό- ισραηλινό σχήμα πρώτου βαθμού. Μαζί μας είναι και οι δυο Κυπριακές συμμετοχές, οι Juba, που εντυπωσίασαν  πέρσι με την δυναμική τους εμφάνιση και ένα καινούργιο γκρουπ, το Ειρηναίος Τρίο,  το οποίο θα έχει ειδικό προσκεκλημένο τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Και φυσικά δεν θα λείψουν επί σκηνής οι Βρετανοί μουσικοί, που θα εγκαταλείψουν και φέτος τα πολύφημισμένα κλαμπάκια του Λονδίνου, για να υποστηρίξουν την εκδήλωση μας. Η παρουσία μουσικών τέτοιας κλάσης είναι προσφορά από καρδιάς και είναι ανεκτίμητη.

Έτσι λοιπόν ξεκινούμε την Παρασκευή η ώρα 6 το απόγευμα καλωσορίζοντας στο φεστιβάλ μας  τους Ειρηναίος Τρίο το οποίο αποτελείται από τους Ειρηναίο Κουλλουρά στο ακουστικό μπάσο, Γιώργο Κασίδη στο σαξόφωνο και Γιώργο Κούλα στα ντραμς. Μαζί τους όπως προαναφέραμε θα είναι ο λαουτίστας, συνθέτης και μαέστρος Ευαγόρας Καραγιώργης. Οι τέσσερις μουσικοί ερευνούν τη σύγχρονη μουσική στη Κύπρο. Σαν γκρουπ αλλά και σαν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, διακατέχονται από μια εσωτερική τάση για εξερεύνηση ασύμμετρων ρυθμών και παραδοσιακών τοπικών αρμονιών. Είναι μια εξερεύνηση προς διάφορες κατευθύνσεις, τις πλείστες φορές διανθισμένη με τεχνικές αυτοσχεδιασμού.

Στην συνεχεία της νύχτας η ώρα 8 Θα έχουμε μαζί μας το Ρακόπουλος Κουιντέτ. Καταξιωμένος μουσικός ο Βασίλης Ρακόπουλος με πλούσιο βιογραφικό υλικό και πολλές εντυπωσιακές συνεργασίες με ανεγνωρισμένους μουσικούς συμμετέχει ουσιαστικά στο σχηματισμό της σύγχρονης Ελληνικής τζαζ μουσικής. Εδώ θα μας παρουσιάσει, συν τοις άλλοις, κομμάτια από τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο (Ο χορός των πυρσών), ο οποίος έχει έντονο Μεσογειακό χαρακτήρα. Θα τον απολαύουμε μαζί με τους Χάρη Λαμπράκη στο νέι, τον Γιάννη Τσιουλάκη στα πλήκτρα, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα ντραμς, και τον Πέτρο Βαρθακούρη στο ακουστικό μπάσο. Είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή τους.

Το Σαββάτο ανήκει αποκλειστικά στους Βρετανούς οπού από τις 5.30μμ θα εναλλάσσουν μπάντες επί σκηνής  σε μια μεγάλη παράσταση και σε διάρκεια αλλά σε εντυπωσιακότατα, καθοδηγούμενη από τον άψογο συνεργάτη και φίλο του φεστιβάλ, David Lock. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα γκρουπ που θα εμφανιστούν, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένες ώρες.

Groove Yard. Άλλη μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Έχουν μαζί στην βαλίτσα τους το άλμπουμ Put the cat out, που τους βοήθησε να πάρουν τον τίτλο του καλύτερου τζαζ γκρουπ της Ευρώπης το 2003 διεθνές τζαζ φεστιβάλ της Granada.  Με οδηγό τον Gareth Lockrane στο φλάουτο, το σχήμα πλαισιώνεται από τους «αιδεσιμότατο» Peter Whittaker, στο χαμοντ οργκαν, Billy Buckley στη κιθαρα και Darren Atman στα ντραμς.

Jim Hart Quartet. Ο Jim Hart ειναι ενας από τους πιο σημαντικους μεταλόφωνους του Λονδίνου, έρχεται στο φεστιβάλ μας ακριβώς μετά από μιας εβδομάδας παραστάσεις στο φημισμένο τζαζ κλαμπ του Λονδίνου, Ronnie Scott. Το κουαρτέτο αποτελούν οι Simon Whiteside στο πιάνο, Richard Praise στο μπάσο και Darren Atman στα ντραμς αλλά και πολλά άλλα αστέρια της Βρετανικής ομάδας που θα σολάρουν μπροστά από το σχήμα.

The Hammond Trio. Το φάνκυ τρίο που παίζει γκόσπελ και μπλουζ στους δρόμους του Jimmy Smith στο μοναδικό χαμοντ οργκαν στο νησί. Την περσινή χρονιά κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση. Ο «αιδεσιμότατος» Peter Whittaker είναι στο χαμοντ οργκαν, ο Billy Buckley στη κιθαρα και ο εντυπωσιακός Eryl Roberts στα ντραμς.

SW11. Εδώ έχουμε το Big Band, μια ορχήστρα έντεκα μουσικών με μαέστρο τον συνθέτη και ενορχηστρωτή  Simon Whiteside που είναι βασισμένη στη γραμμή του κλασσικού άλμπουμ του Miles Davis Birth of the cool, αλλά και σε αυθεντικές εκτελέσεις του μαέστρου. Έχουμε λοιπόν τους Simon Whiteside στο πιάνο, Steve Fesouick στη τρομπέτα, Gareth Lockrane στο φλάουτο και σαξόφωνο, Sam Crockat στο τενόρο σαξόφωνο, Tom Richards στο βαρύτονο σαξόφωνο, Geoff Mason στο τρομπόνι, Jonathan Truscott στη τούμπα, Jamey O` Donnell στο αλτο σαξόφωνο, Jim Rattigan στο γαλλικό κέρατο, Richard Praise στο ακουστικό μπάσο και Darren Atman στα ντραμς. Ειδική προσκεκλημένη στη φωνή θα είναι η Nia Lynn.

Την Κυριακή και ώρα 5.30μμ θα εμφανιστούν οι γνωστοί μας Juba από την Λεμεσό, που με την όρεξη και την δυναμική που τους διακατέχει εντυπωσιάζουν το κοινό μας. Χαρακτηριστικό της μουσικής τους είναι ο συνδυασμός του μπλουζ, φανγκ και μπούγκι με την τζαζ σε ανεβασμένους ρυθμούς. Ο Philip Pearson είναι στη φωνή και κιθαρα, ο Γιώργος Κασίδης στο σαξόφωνο, ο Μιχάλης Μιχαήλ στη τρομπέτα, ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς  και ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο μπάσο.

Στην συνέχεια και ώρα 7.30μμ θα έχουμε τους New York Jazz Masters γεγονός  το όποιο θεωρούμε μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης. Πιο κάτω παρουσιάζουμε τους μουσικούς πιο αναλυτικά.
Avishai Cohen - τρομπέτα: Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο The Trumpet Player, ο οποίος επιλέχτηκε από το New York Times σαν έναν από τους δίσκους της χρονιάς.
Asaf Yurya - σαξόφωνο: Αποφοίτησε από το Thelma Yalin High School of Art. Έλαβε μέρος στη παραγωγή και ηχογράφηση του soundtrack Five Minutes in Walking με τον Omar Avital.
Ofer Ganor - κιθαρα: Διακεκριμένος συνθέτης και κιθαρίστας που ηχογράφησε με γνωστούς καλλιτέχνες όπως τους Ron Carter, Louis Nash, Mulgrew Miller. Είναι ένας από τους επτά μουσικούς διεθνώς  που επιλεχτήκαν να συμμετάσχουν στην διδασκαλία του Thelonious Monk Institute. Έγραψε την μουσική του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Caves of the Mind του Inbal Diskin.
Rea Bar Ness - ντραμς: Από το `94 μέχρι το `99 ήταν ο κορυφαίος ντράμερ της International Symphony Orchestra. Σπούδασε με τον Reiner Zigas, κορυφαίο τυμπανιστή της Berliner Philharmonicer και έπαιξε κρουστά με τις ορχήστρες Symphony Orkester Berlin kai Berliner Symponiker. Μεταξύ `01 και `02 στην Νέα Υόρκη μελέτησε αφρο – κουβανέζικα κρουστά με τον Abe Rodriguez και έπαιξε με τους Omar Avital και Avishai Cohen.
Ειρηναίος Κουλλουράς – μπάσο. Εργάστηκε στο Λονδίνο, Κύπρο και Γερμανία και αργότερα σπούδασε στο Berkley College of Music απ` όπου αποφοίτησε το 1996. Μεταξύ `96 και `01 βρισκόταν στην Βοστόνη όπου μελέτησε με τους Ron Carter και Charlie Banacos.

Στις 9.30μμ θα ξεκινήσει ο επίλογος  της φωτεινής διοργάνωσης το Τζαμ Σεσσιον όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε όλους αυτούς τα υπέροχους μουσικούς που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου σε αυθόρμητες συνεργασίες και αυτοσχεδιασμούς.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 λίρες για μια μέρα και 25 λίρες και για τις τρεις.
Επίσης θα υπάρχει μπουφέ με κόστος 6 λίρες.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές και χορηγούς μας που μας βοήθησαν στην ομαλή διοργάνωση του φεστιβάλ μας

Ευχαριστούμε πολύ.
JJJaaaaaaaaaazzz!!!

"Είμαστε μια μεγάλη παρέα που σέβεται το περιβάλλον και αγαπάει την καλή μουσική που συναντιέται μια φορά τον χρόνο σε ένα χώρο γεμάτο έμπνευση, ηλιοβασιλέματα, φεγγάρια, θάλασσες, με την καλύτερη διάθεση να μοιραστούμε ποιοτικά όμορφες στιγμές . Όλα με την απλότητα που λείπει από την ζωή μας.... Κοπιάστε…"

..............

white thin line

..............

5th Paradise Jazz Festival

Δελτίο Τύπου

Press Release

..............

this is a link to irinaeos and evagoras`s page

this is a link to Rakopoulos`s page

this is a link to Allstars`s page

Friday 10/9/04 Saturday 11/9/04

..............

this is a link to Allstars`s page

this is a link to Juba`s page

this is a link to NYJM`s page

Saturday 11/9/04 Sunday 12/9/04

..............

Follow us

SoundCloud Logo

YouTube Logo

Facebook logo

Follow us

..............

white thin line

..............

this is a link to 21 PjFestival
this is a link to 20th PjFestival
this is a link to 19th PjFestival
21st PjF 20th PjF 19th PjF

..............

poster of 18th paradise jazz festival
this is a link to 17th PjFestival
poster of 16th paradise jazz festival
poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 14th PjFestival
this is a link to 13th PjFestival
18th PjF 17th PjF 16th PjF 15th PjF 14th PjF 13th PjF

..............

poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 11th PjFestival
this is a link to 10th PjFestival
this is a link to 9th PjFestival
this is a link to 8th PjFestival
this is a link to 7th PjFestival
12th PjF 11th PjF 10th PjF 9th PjF 8th PjF 7th PjF

..............

this is a link to 6th PjFestival
this is a link to 5th PjFestival
poster of 4th paradise jazz festival
this is a link to 3rd PjFestival
this is a link to 2nd PjFestival
this is a link to 1rst PjFestival
6th PjF 5th PjF 4th PjF 3th PjF 2nd PjF 1st PjF

..............

white thin line

..............

cyjazz logo

By The CyJazz Musicians `n The Orange Train

orangetrain logo