4th  Paradis Jazz   Festival

Δελτίο Τύπου

..............

...

..............

 

Press Release

4th  Paradise  Jazz  Festival

Δελτίο Τύπου

 

Αγαπητοί φίλοι του “Paradise Jazz Festival” για σας.

Mετα από ένα χρόνο απουσίας επανερχόμαστε με καινούργιες ιδέες και συνεργασίες (βλέπε “ BEACH CAFÉ” στη παραλία του
Αγαπητοί φίλοι του “Paradise Jazz Festival” για σας. – για να ενημερωθείτε στο www.paradise-jazz.com και email: david@paradise-jazz.com ) με περισσότερα σχήματα ( οκτώ στον αριθμό και τριάντα στο σύνολο μουσικούς), με μεγάλη ποικιλία στο είδος ( από τον ήχο του Hammond, στη κλασσική ευθεία της τζαζ, από μεταλλαγμένα κυπριακά τραγούδια στη σάμπα, και από μοντέρνα τζαζ της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα στο φανκ, μπλουζ και μπουγκι). Τι άλλο θέλουμε. Αυτό το Paradise Jazz Festival τα έχει όλα.
Σκοπός του φετινού  προγράμματος  είναι η ανάδειξη πολύ αξιόλογων μουσικών της ντόπιας μουσικής σκηνής και η συνεύρεση τους με ξένους καλλιτέχνες –δημιουργώντας μια πιο φεστιβαλικη ατμόσφαιρα- κάνοντας την αρχή μιας πολιτιστικής ανταλλαγής σε αυτό το είδος
Σας προσκαλούμε όλους να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας με την κατοχύρωση ενός ετήσιου «event» ούτως ώστε να απολαμβάνομε περισσότερη ποιοτική μουσική.

Λοιπόν, αρχίζοντας την πρώτη μέρα,
Παρασκευή, έχουμε τους Alter Ego.  Μια νέα μπάντα που έχουμε ανακαλύψει στην Λεμεσό.  Ο Αλκης Αγαθοκλέους   στην κιθάρα, ο Φειδίας Πολυστιπιώτης στο ακουστικό μπάσσο και ο Αλεξάντερ Μπαγιακτάροβ στη ντραμς.  Οι ήχοι της κλασσικής Τζαζ, θα αφυπνίσουν τις αισθήσεις, για αυτά που θα επακολουθήσουν....και ακολουθεί το «star» της ημέρας  

Ο βιρτουόζος πιανίστας
Gwilym Simcock καθοδηγεί ένα κλασικό κουιντέτο με τον Howard Sιmpson στην τρομπέτα, τον Sam Rockatt  στο σαξόφωνο τενόρο, τον  Dave Mannington  στο μπάσο και  τον  Darren Altman  στην  ντράμς.  Ο Gwilym  στην νεαρή ηλικία των 22 εμφανίζεται συχνά στου Ronny Scott’s   και στο «606», τα καλύτερα κλαμπ του Λονδίνου. Ανυπομονούμε…

Τελευταίους για τη
Παρασκευή το βράδυ αφήσαμε του  Juba. Άλλο ένα δυναμικόσυγκρότημα από τη Λεμεσό που συνδυάζει τη τζαζ με φανκ, μπλουζ και μπουγκι. Ο καλύτερος  τρόπος να τελειώσουμε τη πρώτη μέρα του φεστιβάλ, μια και Juba
είναι μια παλιά Αφρικάνικη λέξη που σημαίνει «γιορτή». Ο Γιώργος Κούλας στη ντραμς, ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο μπάσο, ο Γιώργος  Κρασιδης στο σαξόφωνο, ο Μιχάλης Μιχαήλ στη τρομπέτα και ο Philip Pearson στη κιθάρα και φωνή.

Τη δεύτερη μέρα ξεκινάμε με τις
MetalaxisΕυαγόρας Καραγιωργης  (λαούτο) και Ειρηναίος Κουλουράς (ακουστικό μπάσο), μεταλλάσσουν Κυπριακά τραγούδια σε τζαζ. Το ντουο εργάζεται χρόνια σε αυτού του είδους της μεταμορφώσεις και έχει αποκτήσει πολλούς φαν που ξέρουν να εκτιμούν τους δημιουργικούς πειραματισμούς στη μουσική. Εδώ θα έχουμε και τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Κούλα στα κρουστά. Το συγκρότημα θα κλείσει και τη Κυπριακή συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ . Ευελπιστούμε πως και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε περισσότερα από τους μουσικούς του νησιού μας μαζί με τα «εισαγόμενα» αστέρια…Στη συνέχεια….

Ο
Reverend Whittaker αναβιώνει τους ήχους τουχαμοντ/οργκαν και του δασκάλου Jimmy Smith. Μαζί με τους Steve Buckley στη κιθάρα, Eryl Roberts ντραμς, μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε το μοναδικό χαμοντ στο νησί.

Τη βραδιά κλείνει η ντίβα του φετινού φεστιβάλ 
Anita Wardel που επιστρέφει για τέταρτη περιοδεία στο νησί και στο τόπο που έκανε την πρώτητης εμφάνιση. Μαζί με την υπέροχη φωνή της και τους άψογα διαλεγμένους μουσικούς (Simon Whiteside πιάνο, Darren Altman ντραμς, Dave Whitford μπάσο, Jamie O`Donnell σαξόφωνο και άλλους  καλεσμένους) θα ερμηνεύσει από μπαλάντες μέχρι Bebop.

Τη
Κυριακή μαζί με την επανεμφάνιση των Gwilym Simcock, Reverent Whittaker και Anita Wardel, θα έχουμε και τους The Jim Hart Quartet, που ανακαλουν τη μοντέρνα τζαζ του πενήντα & εξήντα, και τους εκπληκτικούς Sirius B ( Azhar φωνιτικα, Joe (Ze) πληκτρα, Kevin Figers φλάουτο, σαξόφωνο, Felix Gibao κρουστά, Greg Cordez μπάσο και Paul Downers ντραμς) που θα κλείσουν πανηγυρικά το φεστιβάλ στους ρυθμούς της σάμπα και της μποζα νοβα.

Συνολικά
8 συγκροτήματα και 30 μουσικοί μέσα σε 3 μέρες! Τα εισιτήρια εισόδου είναι ₤8 την Παρασκευή, ₤8 το Σάββατο₤12 τη Κυριακή, η ₤22 και για τις 3 μέρες.
Επίσης θα υπάρχει μπουφέ με
₤5 το άτομο.  
Ώρες έναρξης είναι
5.30 για Παρασκευή & Σάββατο και 1.30 για τη Κυριακή

Για πληροφορείες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 26342537 & 99516932

Ευχαριστουμε πολυ

 

 

..............

 

 

..............

 

 

Press Release

4th  Paradise  Jazz  Festival

Δελτίο Τύπου

 

..............

 

Friday 12/9

 

..............

 

Saturday 13/9

 

..............

 

Sunday 14/9

 

 

..............

 

Follow Us

..............

 

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

..............

 

By Cyprus Jazz Musicians  &  The Orange Train

Coz` we Love it!