..............

...

..............

white thin line

..............

Δελτίο Τύπου

Press Release


Αγαπητοί φίλοι του Paradise Jazz Festival για σας!!

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους μουσικούς από το νησί μας οι οποίοι με την υποστήριξης τους προς το θεσμό βοηθούν τη συνέχεια της πορείας του σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Επειδή το αγαπούν και επειδή μεγάλωσαν μουσικά μαζί του και επειδή τώρα η πολιτιστική συνεισφορά του περνά και στη νέα γενιά. Έτσι λοιπόν, η αφρόκρεμα των μουσικών της τζαζ στη Κύπρο θα παρουσιάσει ότι καλύτερο υπάρχει στη χώρα μας στο 14ο PJFestival που θα γίνει φέτος στις 9 και 10 Αυγούστου (Παρασκευή και Σαββάτο) στον αγαπημένο σας τόπο, το Paradise Place, στο Πομό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χάρη στη υποστήριξη των μουσικών το εισιτήριο για κάθε νύχτα κοστίζει μόνο 10 ευρώ! Σας προσκαλούμε λοιπόν να απολαύουμε μαζί αυτή την τόσο σπουδαία μουσική συνάντηση όπου θα πάρουν μέρος τέσσερα σχήματα, δυο τη κάθε νύχτα, επιλεγμένα έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία μουσικών χρωμάτων και όπως πάντα πιστότητα στη ποιοτική μουσική. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 9 Αυγούστου με ένα εξερευνητικό σχήμα, το ‘Million Grains of Sand’. Το Τρίο που τα μέλη του είναι ο Λευτέρης Μουμτζής σε λούπες κιθάρας, ο Μιχάλης Μιχαήλ στη τρομπέτα και ο Αλέξανδρος Γκαγκάτση στο βιμπράφωνο και κρουστά, θα μας παρουσιάσουν ένα πειραματικό σετ από ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις αυθεντικών και αναγνωρισμένων τζαζ κομματιών.

Στη συνέχεια θα έχουμε ένα παλιό γνώριμο σχήμα στο φεστιβάλ, ίσως με το πιο πιστό κοινό το ‘Ειρηναίος Τρίο’, με τον Ειρηναίο Κουλλουρά στο ακουστικό μπάσο, τον Γιώργο Κούλα στη ντραμς και τον Γιώργο Κρασίδη στο σαξόφωνο. Στο ρεπερτόριο τους έχουν κομμάτια από τη τζαζ γενικότερα όπως και προσωπικές τους συνθέσεις. Το ύφος του Τρίο είναι ένα μιξ από μοντέρνα τζαζ, παραδοσιακή, μεσογειακή και εθνικ που στο τέλος είναι προσωπικό και αυθεντικό. Ανυπομονούμε να τους ακούσουμε….. 

Το Σαββάτο 10 Αυγούστου την έναρξη της βραδιάς θα κάνει το ‘Χάρης Ιωάννου Τρίο’ το οποίο έχει ένα παραδοσιακό τζαζ ύφος και επικεντρώνεται στο ‘Μεγάλο Αμερικανικό Βιβλίο’ μουσικών κομματιών του `30, `40 και `50. Κλασσικά έργα, που έγιναν διάσημα από θρυλικά ονόματα σαν την Billie Holliday, Sarah Vaughn, τον Nat King Cole, τον Louis Armstrong και πολλούς άλλους θα ακουστούν περιποιημένα από τους Χάρη Ιωάννου στο τενορ σαξ μαζί με τον ανερχόμενο μπασίστα Greg Makamian και τον συγκλονιστικό Ιωάννη Βαφέα στη ντραμς. Μια παράσταση που εγγυείται να ενθουσιάσει το κοινό σε μια μοναδική εμφάνιση στο μαγικό 14ο PJFestival

Και θα ανεβάσουμε τους ρυθμούς για το κλείσιμο του φεστιβάλ με τους Funkystraat, ένα γκρουπ που προσανατολίζεται προς το σημείο όπου η τζαζ συναντάει την φανκ. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2012. Αποτελείται από τους Ερμή Μιχαήλ στην ηλεκτρική κιθαρα, Αντρέα Παντελή στα πλήκτρα (Rhodes, organ), Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και Αντρέα Στεφάνου στη ντραμς. Η μουσική του γκρουπ βασίζεται στην γλώσσα της αρμονικής τζαζ με ρυθμούς και ιδέες από τον κόσμο της φανκ. 

Για μια ακόμα φορά χαιρόμαστε για τη παρουσίαση ανεγνωρισμένων μουσικών άλλα και του νέου αίματος που ευτυχώς υπάρχει. Όλοι θα είναι εκεί και για τα επακόλουθα και παραδοσιακά τζαμ σεσιονς για αυτό κανονίστε το πρόγραμμα σας και να είστε εκεί... Επειδή το αγαπάτε ...

Ώρα έναρξης των μουσικών παραστάσεων 9.30μμ 

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφέ στη τιμή των 10 ευρώ και ποτά στις κανονικές λαϊκές τιμές του Paradise Place.

Επίσης θα υπάρχει ένας περιορισμένος χώρος για καπινγ προς διανυκτέρευση δωρεάν για όσους δεν βρουν διαμερίσματα στη περιοχή και για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να οδηγήσουν.

Βάλτε καλά τις ημερομηνίες στο μυαλό σας, οργανώστε όμορφα το καλοκαίρι σας και ελπίζουμε να ας δούμε όλους εκεί! Να περνάτε καλά!

Ευχαριστουμε πολύ!
JJJaaaaaaaaaazzz!!!

"Είμαστε μια μεγάλη παρέα που σέβεται το περιβάλλον και αγαπάει την καλή μουσική που συναντιέται μια φορά τον χρόνο σε ένα χώρο γεμάτο έμπνευση, ηλιοβασιλέματα, φεγγάρια, θάλασσες, με την καλύτερη διάθεση να μοιραστούμε ποιοτικά όμορφες στιγμές . Όλα με την απλότητα που λείπει από την ζωή μας.... Κοπιάστε…"

..............

white thin line

..............

14th Paradise Jazz Festival

Δελτίο Τύπου

Press Release

..............

this is a link to million grains`s page

this is a link to irinaeos trio`s page

this is a link to million grains`s page

Friday 9/8/13

..............

this is a link to Funkystraat`s page

this is a link to charis ioannou`s page

this is a link to Funkystraat`s page
Saturday 10/8/13

..............

Follow us

SoundCloud Logo

YouTube Logo

Facebook logo

Follow us

..............

white thin line

..............

this is a link to 21 PjFestival
this is a link to 20th PjFestival
this is a link to 19th PjFestival
21st PjF 20th PjF 19th PjF

..............

poster of 18th paradise jazz festival
this is a link to 17th PjFestival
poster of 16th paradise jazz festival
poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 14th PjFestival
this is a link to 13th PjFestival
18th PjF 17th PjF 16th PjF 15th PjF 14th PjF 13th PjF

..............

poster of 15th paradise jazz festival
this is a link to 11th PjFestival
this is a link to 10th PjFestival
this is a link to 9th PjFestival
this is a link to 8th PjFestival
this is a link to 7th PjFestival
12th PjF 11th PjF 10th PjF 9th PjF 8th PjF 7th PjF

..............

this is a link to 6th PjFestival
this is a link to 5th PjFestival
poster of 4th paradise jazz festival
this is a link to 3rd PjFestival
this is a link to 2nd PjFestival
this is a link to 1rst PjFestival
6th PjF 5th PjF 4th PjF 3th PjF 2nd PjF 1st PjF

..............

white thin line

..............

cyjazz logo

By The CyJazz Musicians `n The Orange Train

orangetrain logo